Hoe geweldig is het niet om gedurende een aantal werkmomenten gevolgd en bekeken te worden door een “vlieg op de muur”. Momenten dat je in overleg zit met collega’s, je leidinggevende, medewerkers die je aanstuurt, aan het onderhandelen bent over financiën of een moeilijk gesprek voert over iemands functioneren.

Het zijn allemaal momenten die ik als “vlieg op de muur” heb mogen meemaken en het bleef niet bij bovenomschreven voorbeelden. Het waren er vele malen meer. Er was echter wel één constante: na elke activiteit was er meteen een terugkoppelgesprek. Een gesprek waarin ik, als coach/sparringpartner, mijn bevindingen bespreekbaar maakte en met mijn gesprekspartner op zoek ging naar de diepere lagen om bepaald gedrag te laten zien. Gedrag dat wel- of juist niet- bijdroeg aan de voorgenomen focus. Deze gesprekken leidden over het algemeen tot een grotere mate van bewustzijn, inzicht in effectief versus niet effectief gedrag. Ogen die opeens open gingen voor een jarenlange blinde vlek. Deze vorm van feedback on the job zou je ook een subliem leren op de werkplek kunnen noemen. Professionals die ik op deze manier begeleidde, konden de inzichten bij een volgende activiteit meteen succesvol toepassen. Een kleine investering met een enorme impact. Naast deze resultaten creëerde deze manier van werken ook een mate van exclusiviteit en persoonlijke aandacht, die zich uitte in dankbaarheid. Dankbaarheid naar degene die dit mogelijk had gemaakt: de werkgever.

Mocht deze aanpak je aanspreken en waarde toevoegen binnen jouw organisatie of bedrijf?

Ik kom graag langs om over de mogelijkheden te praten…….. want wie wil er nou niet een diepte-injectie in professionele ontwikkeling?

 

Secured By miniOrange

Ik wil je graag een fijne tijd op mijn website geven. Als je verder gaat op deze website ga ik ervan uit dat je instemt met mijn cookiebeleid. Lees mijn beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten