Van oudsher ben ik iemand die graag schrijft. Brieven, dagboeken, lied- en theaterteksten. Heerlijk om te doen. Die vertrouwde pen op dat vertrouwde papier. Woorden die zichzelf vormden en zich als vanzelf neerschreven. In mijn archief vind ik dan ook nog materialen terug van tientallen jaren geleden.

In de loop der jaren ben ik echter steeds minder gaan schrijven. Onder andere  door het gebruik van computer, laptop en later tablet. Het vloeiende ging eraf en de hoeveelheid woorden werd minder en minder. Bij het schrijven is me één voelen met mijn pen toch iets anders dan me een voelen met een toetsenbord. En toch, het verlangen om te schrijven bleef alom aanwezig.

Toen ik dus het plan opvatte voor de schrijven van “Dan heb je succes!”, heb ik eerst veel oude dagboeken doorgespit. Daarin vond ik weer de spirit om te gaan schrijven, gekoppeld aan de boodschap die ik wilde vertellen. Op deze manier creëerde ik zo voor mezelf een vloeiend toetsenbord. De woorden kwamen als vanzelf in keurige Word bestanden. Mijn beleving leed er niet onder, mijn enthousiasme bleef. Onder mijn handen groeide iets dat alleen maar groter en groter werd.

Helemaal spannend was het toen ik samen met Jenneke Wever, illustrator  en vormgeefster van het boek, de allerlaatste check deed. Hebben we echt niets over het hoofd gezien? Klopt de tekst? Staan alle punten, komma’s, verwijzingen, etcetera op de juiste plek? Gevolgd door een moment dat je kunt vergelijken met ’the Voice’. Het moment waarop er wordt gedrukt en de stoel omdraait. Zo voelde het toen we uiteindelijk op de knop enter drukten. Geen weg terug. Het boek zou diezelfde nacht nog worden gedrukt, om vervolgens gebonden en afgewerkt te worden.

Hoe gaaf is het dan niet, om een dag later een mailtje in mijn inbox vind met een bestelling voor de eerste exemplaren. Dat beloofd veel goeds! Dan heb je succes!

Inmiddels is Dan heb je succes! online in te zien en te bestellen via www.danhebjesucces.nl

Secured By miniOrange

Ik wil je graag een fijne tijd op mijn website geven. Als je verder gaat op deze website ga ik ervan uit dat je instemt met mijn cookiebeleid. Lees mijn beleid

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten